Har du mistanke om angst?

Få hjælp af psykolog med mange års erfaring

 

Få hjælp af autoriseret psykolog

Ingen ventetid på samtaler

Angst kan heldigvis behandles. I langt de fleste tilfælde er det muligt at reducere angsten betydeligt eller at få symptomerne til at forsvinde helt.

Et liv, hvor du tager kontrollen tilbage over angsten, er et liv med øget trivsel og livskvalitet. 

Nogle af de mest almindelige symptomer på angst kan være:

 • Hjertebanken
 • Rysten
 • Svedeture
 • Mundtørhed
 • Vejrtrækningsbesvær
 • Kvalme
 • Svimmelhed
 • Uvirkelighedsfornemmelse
 • Kvælningsfornemmelse
 • Bekymringer – situationsspecifikke eller vedvarende
 • Frygt for at miste selvkontrollen
 • Frygt for at blive sindssyg eller dø
 • Undgåelse af specifikke situationer eller steder

Hvis angst fylder (for) meget i din hverdag, vil du højest sandsynligt kunne genkende flere af de ovennævnte symptomer.

Behandling af angst

Nogle klienter er meget bevidste omkring, at de kommer til mig på baggrund af udfordringer med at leve med angst. Andre igen kommer, da de oplever ikke at kunne fungere optimalt i deres hverdag, men det er først i deres beskrivelse af de symptomer, de oplever, at det bliver tydeligt, at der er tale om angst.

Uanset udgangspunktet vil vi indledningsvist udforske, hvordan angsten viser sig hos lige præcis dig, og hvilke udfordringer den giver dig i din dagligdag.

I det videre terapeutiske arbejde vil du lære at få øje på og ændre de adfærds- og tankemønstre, der kan være med til at udløse og vedligeholde din angst.

Derfra bliver det muligt at bane vej for mere hensigtsmæssige adfærds- og tankemønstre, hvilket vil gøre det lettere og mere behageligt for dig at begå dig i de situationer, der tidligere har trigget og vedligeholdt din angst – situationer du måske helt har undgået på grund af angsten.

Hvad er angst?

Først og fremmest er angst en helt naturlig og normal del af det at være menneske – og meget hensigtsmæssig reaktion, hvis man udsættes for fare. Når vi bliver angste (uanset om faren er reel eller ej), aktiveres det sympatiske nervesystem. Kroppen gør sig klar til enten at kæmpe eller flygte. Dette angstberedskab er yderst vigtigt for vores overlevelse.

Angsten bliver dog uhensigtsmæssig, hvis vi reagerer med angst i en overdreven grad og i sammenhænge, hvor vi med vores fornuft godt ved, at der ikke er grund til at være angst. Angst kan desværre også gå hen og blive invaliderende, hvis den formår at holde os fra at gøre de ting, vi gerne vil; såsom at deltage i sociale arrangementer, gå på gaden, købe ind eller sige noget i større forsamlinger.

Der findes mange forskellige former for angst – både angst knyttet til specifikke situationer, fx sociale sammenhænge, og den mere generaliseret angst karakteriseret ved en vedvarende angstfølelse.

Udviklingen af angst kan både ske gradvist med enkelte symptomer, som hos mange indledningsvist forveksles med almindelig forsigtighed eller almindelige bekymringer. Men angsten kan også opstå mere pludseligt med fx et angstanfald, hvor det ikke umiddelbart er muligt at pege på årsagen – hvilket ofte er en meget skræmmende oplevelse.

Psykolog Cecilie Stjernholm Skov

Kontakt mig uforpligtende

8 + 11 =

Din mailadresse vil udelukkende blive brugt til, at jeg kan kontakte dig. Jeg vil gerne opfordre dig til ikke at sende personlige oplysninger, såsom CPR nr., da informationerne i ovenstående kontaktformular ikke er krypterede.

Privatlivspolitik

Psykolog Cecilie Stjernholm Skov

 Jeg har igennem mange år hjulpet både unge og voksne, og jeg kan også hjælpe dig, hvis du ikke trives.

 

Kontaktinformation Værløse

Kirke Værløsevej 26A

(Kula Yoga Studio)

3500 Værløse 

 Tlf. 28358550

psykolog@ceciliestjernholm.dk