Jeg bliver ofte spurgt om anbefalinger på gode apps, der kan hjælpe mine klienter med at øve evnen til at opnå ro, fokus og nærvær i en travl hverdag. Dette kan både være forespørgsler fra travle småbørnsforældre, unge gymnasieelever og klienter i alle aldre sygemeldt med stress.

Jeg oplever, at langt de fleste klienter får stor glæde af sådanne apps, særligt hvis det lykkes dem at få dem implementeret som en fast del af deres hverdag. For nogle bliver de endda helt uundværlige.

Her er mine bud på fem gode apps:

1. Åben og rolig

– den officielle app fra det 9 ugers meditationsbaserede forløb udviklet til borgere med stress. App’en er udviklet og indspillet af psykologer, der arbejder med programmet, og den er gratis.

2. Headspace

– med denne app medfølger en gratis basispakke med mulighed for at lære om de mest grundlæggende elementer inden for mindfulness, samt hjælp til at få styr på åndedrættet. Derfra kræver app’en betaling, og den er på engelsk.

3. Insight timer

– meget populær engelsk (gratis) app, indtalt af mange forskellige stemmer, så det er muligt at vælge lige præcis den stemme, du finder mest behagelig at lytte til.

4. Mindfulness App’en DK

– gode traditionelle mindfulnessøvelser af forskellige længder, så det er muligt at vælge, hvorvidt du vil bruge 3 min. eller 30 min. på at meditere. Du kan dertil vælge at få tilsendt påmindelser om din daglige meditation. Dansk app, der kræver betaling.

5. At leve mindfuldt

– brugervenlig dansk app, både med guidede meditationer, stilhedsmeditationer, kropsscanninger og adgang til bibliotek med en lang række artikler om relevante emner inden for mindfulness og personlig udvikling.

Jeg håber, at også du kan få gavn af én eller flere af disse apps.

Rigtig god weekend til dig.

De bedste hilsner fra

Cecilie Stjernholm Skov